tisdag 20 december 2011

Vad julen handlar om......


Hej!
När jag var liten hade vi alltid ett inslag på julafton då pappa läste julevangeliet, ja ni vet om när Jesus föddes.
Kanske inte alltid så uppskattat av oss barn (och senare barnbarn)  då det alltid var före julklapps-öppningen.......  Men det var ändå mysigt och jag tror ingen hade velat vara utan det.


 Denna tradition har jag alltid tyckt varit viktig att föra vidare.
Men här hos oss i min familj tar vi det på morgonen.....
Vi tänder ljus och kryper alla ner i vår stora säng tillsammans. Sedan läser vi julevangeliet.
Efter det får barnen sina morgon-julklappar som de hämtat från sina julstrumpor.
Sedan är det dags att äta julfrukost! 


 Så gör vi hos oss, har ni några speciella jultraditioner som ni tycker är viktiga?

Så, då ska jag fortsätta att julfixa lite till då....

Se´s snart igen

KRAM
KRAM


SOFIA

9 kommentarer:

Lyckans lilla hus sa...

Vad glad jag blir när det finns människor som stannar upp och tänker på vad julen betyder, och vad man själv vill att den ska stå för! I vår familj har vi ingen tradition kring bibeln, men mer och mer börjar vi rikta in oss på bara samvaron och gemenskapen, myset med varandra. Vet inte om det har med åldern att göra ;), men det känns viktigare för varje år. Jättestor julkram till dig! //Marie

LissasVita sa...

Så fin tradition och så härligt ni har bevarat den! Nej ,någon sådan har vi inte ,lite tyvärr,tycker jag när jag hör om er. Tack snälla för ditt tips om länka,nu ska jag prova detta!! Kramen Lisbeth

Vintage House sa...

Hej
en fantastisk vacker tradition:)
härliga bilder...
ha det så gott
kram
sansdra

Levindas Värld sa...

Vilken mysig tradition :-) Jag gillar att man har nån slags tradition som följs, som man verkligen känner att man inte skulle vilja vara utan. Det höjer stämningen på nåt vis! Något att längta till och som man bara inte vill vara utan som du säger. Och som man sen vill föra vidare till sina barn. Jag har ju inga barn ännu men vet precis hur jag vill införa julen när jag får barn, det känns härlgit :-)

Funderar på om vi har några specifika traditioner sådär, men det är mer att jag vill att julafton ska spenderas å va precis så som den alltid varit, med allt vad det nu innebär av små rutiner, sätt att göra saker och ting på, vilka julpynt man absolut vill ha framme osv :-) Och det är väl en tradition i sig som jag inte vill bryta, julafton ska va precis så som alltid är! Annars är det liksom inte julafton på nåt vis *ler'

Ha en fin julvecka!

Norr om Köpenhamn sa...

Hej Sofia!
Tusen tack för den fina presenten idag :o) Så gullig du är!! Jag kom hem sent från jobbet idag, trött efter en hård dag och en iskall cykeltur från färjan. Men så blev jag så glad när jag såg ditt fina kuvert. Än en gång TACK!!!
Önskar dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År vännen!
Kram
Ulrika

Marie - Systrarna sa...

Hej syster! Vi har ju nästan samma tradition här - vaknar ganska tidigt på julaftons morgon, tänder ljus, sätter på julmusik och samlas i vardagsrummet. Läser sedan julevangeliet och sen får alla en morgonjulklapp. En tradition inspirerad av vår storasyster Annes familj tror jag bestämt! Kul när traditionerna sprider sig. Sen så har ju vi det så, sen 19 år,(ända sen vi fick barn) att ALLTID bara vara vi hemma hos oss på julafton. Inget resande förrän tidigast på juldagen med andra ord..
Ha en mysig dan före dan före dan före dopparedagen nu! Kram/Marie

katha´s kortmakeri sa...

Å vilken vacker bild och mysig tradition. Här är julstrumpan en given tradition med en lugn julfrukost efter åt. Å så klart julgröten som ställs ut kvällen innan till Tomten och måste vara uppäten!(Vilken man man har!)
Kram Katha

Isas Trädgård sa...

Vilken påminnelse jag fick nu när jag läste ditt fina inlägg ! Den här traditionen har ju vi haft i vår familj ! Min far läste alltid julevangeliet innan julklappsutdelningen och när jag var riktigt liten läste min farfar som var pastor för oss ... någonstans på vägen har jag helt tappat denna fina tradionen.

Vilken tur att jag tittade in hos dig ! Nu skall jag leta fram julevangeliet och skapa en ny tradition på julaftonsmorgon istället ... det lät så himla mysigt !

Ha det så gott !
Kram/Isa

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej Sofia.
Första gången som jag tittar in till dig, vilken fantastisk blogg du har, så mycket inspirernade :)
Vilken fin och mysig tradition ni har :)
Mys på mitt i julstöket och ha en fin kväll.
Kram kram
Jessica