måndag 23 april 2012

Lite romantiskt.....Hallå där på er!
För ett tag sedan så visade Gerda på Idémakeriet hur man tillverkar "kafferosor".
Alltså, hon färgar hushållspapper med kaffe!
Som sen blir rosor....
Måste jag prova, tänkte jag. Så här blev
resultatet......Målade några loppisfyndade ( vad annars?)
stråhattar vita. Sedan lät jag fantasin
bara flöda på...
Några av rosorna har jag färgat med lite
vit färg, så att det blir en kontrast till
de kaffefärgade....

Nog har vi väl alla en romantisk
ådra som tittar fram lite då och då....
Gjorde också en lite annorlunda dörr-
krans......
Ja, det är en gammal rostig ring
från botten av en zinkhink.....Lite gammaldags........Frågan är nu bara, vad ska  man ta för pris
på hattarna??? Tycker alltid att det är svårt
att ta betalt för det man  gör. Så vad tycker
ni är ett rimligt pris?

Jaha, i morgon är det MIN dag! Jag fyller år!
( påminnelse till släkt, vänner och bekanta...)
Men visst, det är verkligen inte en lika viktig
dag som när man var liten!!! Kommer knappt
i håg vad  jag fyller.....
Förresten det kan ju ni få gissa! ( inte systrar...)
Hur gammal tror ni att jag är? Kul att få läsa
era svar......
Ha nu en bra start på veckan
alla vänner!!!

STOR KRAM
Sofia

25 kommentarer:

Viola sa...

Hej igen, kostar 100 kr som går till annonskostnad...är väldigt välbesökt så alla kommer tillbaka som stod förra året och flera har tillkommit..du får sälja både och ..hör av dig, kram

Tinis vita hem sa...

Ljuvliga hattar du pysslat :) Du har så rätt att prissättningen av självgjorda saker är svår. Det går ju ofta mycket tid åt.
Grattis i förhand på födelsedagen!
kram Tini

"Hemmet är min vrå" sa...

Men vilka underbara fina hattar, dom gillar jag skarpt. Vad duktig du är. Svårt att gissa ålder, tar jag i för mycket så är det inte bra, så ja... Jag tror att du fyller 33 år , Nu får jag väl ingen mer kommentar hu då!! Men stort Grattis i varje fall. Ha en fin födelsedah. Kram Mimmi

Isas Trädgård sa...

ÅHHH ... så snyggt och mot den bakgrunden också !!!
ALLT du gör är så himla vackert .... och inpirerande att jag blir galen !!
Jag galopperade in på Idémakeriet men inte hittade jag någon instruktion om hur man gör rosorna .. vill ju stjäla idén rakt av !!

Jag hade tagit runt 300kr för hattarna !

Stort GRATTIS på födelsedagen .. hoppas du får en riktigt trevlig dag med nära och kära omkring dig !! Jag har ju förstått att det var ett tag sedan ni gifte er men du ser ju väldigt ung ut på bilden här på bloggen så jag inte fått ihop det riktigt ... gissar på 34 år.

Ha det så gott !
Kram/Isa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina hattar, otroligt att det blir såna rosor av papper. Dom hattarna kommer du få sålt lätt.
Och GRATTIS i förskott, hoppas du får en toppendag imorgon. Gissa ålder är så svårt, att det börjar på 3 är jag säker på, sen är man glad om ingen gissar...fniss.
Varm kram
AnnaMaria

Blan betong och gammeldags pioner sa...

hallå du fina..här ser jag att inspirationen spira! Visst är det svårt att sätta pris på saker man gjort själv men våga ta betalt! Och ett jättegrattis på din födelsedag...svårt att gissa ålder du ser ju inte en dag ut över 17...Ha en underbar vecka kram från Maja

idémakeriet sa...

Hej goa,
Men vilka fina hattar du har gjord, helt ljuvliga.
Rosorna blev jätte fina tyckte jag, härligt tillsammans med hatten.
ja du fråga mig inte vad du ska fråga för hattarna, har själv också jätte svårt att bedöma pris på mina saker.
Ja och hur gammal du blir, du ser rätt ung ut tycker jag så jag gissar 32.
Ha nu en härlig dag vännen.
Kram Gerda

Änglarnas hus sa...

Men sååå snygga!! Själv är jag tokig i allt som är romantiskt!!
Nu måste jag ut och leta hatt...som härlig idé!!

Ha en riktigt fin födelsedag!! jag vet iaf att du är lillasyster såå jag kanske skulle kunna gissa din ålder..men det spelar ju ingen roll!!

Kramelikram!! //Sanne

Här är gudagott att vara ! sa...

Underbara hattar !! - Jag skulle aldrig kunna sälja dom om jag hade gjort dom !
Stort grattis till dej unga kvinna !
- Du utmanar oss verkligen när du vill att vi ska gissa din ålder ;)
Har försökt få några ledtrådar genom att specialgranska ditt foto...Ser inga rynkor ...Jag gissar på 35 år !
Ha en underbar födelsedag och hoppas du får många kramar och presenter !
Kram Anneli ♥

www.InWhite4You.se sa...

Hej vilken fin blogg du har och underbart fina hattar du fixat. Hur gör du rosorna?
Stort grattis på födelsedagen i morgon... och ålder det är bara en siffra. Vi är alla så pigga och unga eller erfarna som vi vill vara.
Eller hur?
Kram LENA

Chokladvillan 1910 sa...

Haha den lätta går jag inte på !!! Gissa någons ålder huuuu vilken rysare ;) Fina hattar dock ! Sen gillar jag den rosiga rostiga ringen...;)
Ha en superhärlig födelsedag i morgon !
Kram Anki

Rosa i huset i vitt sa...

Vilka härliga hattar och kransen är bara såååå fin.

Åldern är ju svårt kanske 30
Ha en bra kväll

Kram Rosa

Storasyster Anne sa...

Hej! Superfina hattar, sälj dem dyrt. Grattis på födelsedagen om jag inte får tag på dig. Ja jag vet ju hur gammal du är, 16 år yngre än jag. Ingen bra ledtråd....
Kram!

Frøken Frida sa...

sÅ smukke hatte og Roserne er bare super. Meget Shabby chic. - Men hvordan har du mon lavet dem ?

Alder ? .....et sted mellem 25 og 35 :o)

knus fra Frida

MammaElva sa...

Vilka gulliga rosor och romantisk hatt! Jag är då ingen romantisk tjej (i inredningsstil i alla fall) men jag tycker det är fint. Är ju uppväxt i Änglarnas Hus så man blir ju lite "skadad! ;) Ha en fin födelsedag i morgon! Får för mig att du inte är så gammal.. Kanske som gubben min.. Hmmm.. tror du blir 32.

//Elin

LissasVita sa...

Hejsan...dina rosor blev ju jättefina! Och på hattarna gör de sig alldeles utmärkt....duktig du e`....Idag har jag en dotter som fyller 30....så snart är vi jämngamla hon och jag....jag tror du blir 34.....;) Kramen Lisbeth

Lenas trädgård sa...

Älskar detta! Sååå snyggt! Och den rostiga ringen, jag har en sån, fast itu...som jag bett maken fästa ihop. Måste absolut göra en dörrkrans av den med ngn form av rosor...Kan nog inte pynta såna fina som dina....Men torkade går säkert lika bra...?
Ha en underbar födelsedag!
Kram Lena

Holly Design sa...

Hejsan. Charmiga hattar du har gjort.
Och kransen var ju helt underbar.
Får väl försöka mig på såna rosor.
Dom kan man ju ha till mycket.
Jättefint alltihopa. :)
Ha en bra vecka.
Kram / Gunilla

Betongglädje sa...

Hej!
Hittade hit via andra bloggar!Men kommer definitivt besöka dej i gen! så mycket fint du gör! Älskar hattarna! Och mycket annat förstås!
Besök gärna mina bloggar!
Ha en fin dag!
KRAMIS

Norr om Köpenhamn sa...

Då måste det ju vara idag, tisdag, som du har födelsedag :o) Stooooort GRATTIS vännen!! Hoppas att du har en riktigt mysig dag och du kan ju inte fylla så värst mycket. Så ung o skön som du ser ut ;o) Kanske 30+

Finfina hattar och med rosorna blev de så läckra. Jag tycker också att det är svårt det där med priser. Speciellt de kläder jag syr. Jag vet ju vilket jobb som ligger ligger bakom och tygpriserna dessutom. Jag ska hålla vänliga priser i min butik, vill ju inte skrämma bort kunderna och det ska vara roligt att handla hos mig. Jag har kikat in hos vissa nätbutiker här i Danmark och de tar hutlösa priser!
Näpp, hos mig ska man kunna göra sig en bra affär ;o)))

Hoppas du också har vår hos dig. Måste förresten fråga hur högt upp i Sverige du bor? Nyfiken!!
Stor vårkram
Ulrika

Vita Paradiset sa...

Hej vännen!
Hann inte ringa dig idag, var ju hos "doktorn" och sedan var det medeltidskväll på skolan, kom hem sent. Nu sitter jag här vid datorn, ska snart gå och sova men måste bara först säga GRATTIS kära vän på födelsedagen!! Kommer med present någon dag :-) Hatten jag köpte/fick av mamsen (den vänstra ovan i bild) blev såååå fin i hallen!!!

Kram Maria

Anette sa...

Åhhh gud så snygga hattar ,otroligt fina.
Din krans va också jättefin;)
Men stort grattis till dej ,hoppas din dag varit toppenfin.
Ha de så bäst
Kramen Anette

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej! Vad roligt att du kikar in hos mig :) varmt välkommen! Det gjorde så att jag hittade din fina sida oxå ;) jätte vackra hattar & dörrkransen var verkligen i min smak! Smart ide' med Gerdas kafferosor, så fina så fina! Hoppas du haft en bra födelsedag, Grattis! Kram Tilda

Anna sa...

Men så söta!!! Det måste jag nog prova någon gång!
Pris är alltid svårt...
Grattis på födelsedagen! Hoppas den varit bra och att du fick fina presenter!:) Själv fyller jag på fredag, tror det var 22...:) Eller var det det dubbla tro...
Kram Anna

idémakeriet sa...

Nu får jag göra det på riktig, grattis på födelsedagen vännen !
Kraaaam Gerda