måndag 24 oktober 2011

Sista skörden


Hej på er, i går var det en alldeles underbar höstdag tycker jag. Soligt och varmt , var ute och höst-pysslade i växthuset hela eftermiddagen. Här är lite bilder på min sista "skörd".......


Underbart söta vindruvor och en sista liten gurka. Måste komma ihåg vilken sorts gurka jag satte till nästa år, för den här blev verkligen jätte god. Tyvärr så behöll jag bara en planta själv (sålde resten), men den lilla taniga plantan har gett oss mellan 10 och 15 gurkor!Älskar hur ljuset silas genom vinrankans blad.......


På hösten brukar jag alltid " löva". Ja, alltså lägga massor av löv runt känsliga växter. Både i och utanför växthuset. Medans grannar gnäller på alla dessa löv, tycker jag bara att det är mysigt att "vinterbona" med dem.


Lite Humle på tork.Ja ha, det var det hela ...... Idag är det inte fullt så vackert väder, så jag kan med gott samvete stanna inne och fortsätta  med mitt "julstrumpe-projekt". Mer om det längre fram. KRAMISAR SOFIA

7 kommentarer:

Anna sa...

Ja, det finns SÅÅÅ mycket fina butiker! Det är verkligen ett privilegium för mig att få göra mina små kund-rundor! Kan inte glömma dig, din oerhörda kreativitet och din charmiga butik!
Nu har vykorten kommit! Jag kommer göra ett mail-utskick om det ikväll, men du ligger ju inte på mail-listan... Har du kanske en mail-adress nu så jag kan lägga dig på den? Jag kommer blogga om dem ikväll, och de finns redan nu på hemsidan illa nog med öppna priser just nu, men det tas bort ikväll och du kan då logga in för att se priser. Kollektionen kallar jag "Eva Agnes Grafik" Kram Anna

Änglarnas hus sa...

Hallojsan Sofia!!

Jag bara älskar ert växthus...som jag vet är ett hopplock av fönster..blir en helt annan charm och patina i ett sånt växthus!

Mina vindruvor växer på friland vilket inte ger någon större skörd, tyvärr

ha det gott!! Kramis Sanne

lottens vita och gröna sa...

gahhhhhhhhhhhhhhh
tappar hakan till bordkanten, vilket superunderbart växthus
så mysigt vackert ombonat och heeeeeeeeeelt underbart!
mmm bra att gosa med löven sådär, ska ut i morrn och gosa runt lite jag med, bra tips!!!
ha det bäst, varmkram lotten

Vintage House sa...

Hej
så härligt ni har det och så gott med vindruvor...
ha en go kväll
kram
sandra

Norr om Köpenhamn sa...

I såååå många år har jag drömt om ett växthus, närmare bestämt i 12 år ;o) Så vad gör väl det om jag får vänta några år till! Men en dag... :o)
Vilket supergulligt växthus du har och härligt med alla druvor. Det känns som att jag inte har pysslat i trädgården på länge. Nu låter jag den vintervila och tar nya tag nästa år. Men när jag läser om din pyssliga söndag i växthuset, blir jag sugen på att hoppa i gummistövlarna o bege mig ut :o)

Ha en riktigt skön tisdag!
Kram
Ulrika

Marie sa...

Ditt växthus ser alldeles, alldeles underbart ut! En dag ska jag också ha ett växthus!!!!

Kram Marie

Mor Grön sa...

Mmmm... jag blir allt lite avundsjuk på dina vindruvor. Vi fick två klasar i år bara (första säsongen) men förhoppningsvis blir det desto mer nästa år.

Vad anväder du humlen till? Vi har massr som växer villt i trädgården, brukar tänka att jag ska plocka kottarna men det har aldrig blivit av.