onsdag 12 oktober 2011

Vinäger och salt av färska örter


Hejsan hoppsan på er!
I dag vill jag visa er något annat som jag också gillar att göra. Nämligen vinäger och salt. Det är roligt att få användning för alla sina färska örter. Sedan är det  ju så kul att dekorera flaskor och burkar också...... Ja, och så blir det gott.


ÖRTVINÄGER:
Lägg i de örter du vill ha i flaskor tex Timjan, Rosmarin, Citrontimjan, Salvia, Oregano mfl. Lägg i några klyftor vitlök och citronskal. Sedan häller du på vinäger, jag tog  äppelcidervinäger. Sedan kan den stå ett tag, ju längre den står, desto godare.... Jätte gott att använda som dressing. ÖRTSALT:
Samma här, samla in de örter du vill ha med. Sedan  kör du dem tillsammans med grovt salt i mixern. klart! bara att hälla upp på burkar, eller i cellofan-strutar, som jag gjort. Saltet konserverar örterna, så det håller länge....
LYCKA TILL!!!  Kram Sofia

3 kommentarer:

Marie - Systrarna sa...

Det här är det absolut bästa örtsaltet! Jag är helt beroende av att ha det hemma, används till allt. En gång tog det slut och jag köpte en burk italienskt ekologiskt örtsalt och tänkte att det kanske var likvärdigt. Icke sa nicke, inte alls lika gott. Står nu oanvänt och skäms i lådan.

Maria Nyckelpiga sa...

Så gott det låter, och enkelt! Kan tänka mig att det doftar gudomligt. Det måste jag testa! Tack för tipset.

Sara Nelander sa...

Du är en inspiratör! SOM jag ska göra örtvinäger å örtsalt! va kul!Smaskiga julklappar i år kanske?!